Grannsamverkan innebär att man i sitt bostadsområde tillsammans med sina grannar genom uppmärksamhet  medverkar till att brottsligheten minimeras.

Vår grannsamverkan är en del av ett större område där Brian Kylén är samordnare i samverkan med Nacka lokalpolis. Varje vecka publicerar han en rapport kring anmälda brott på Saltsjö-Duvnäs Fastighetsägarförenings hemsida.

Viktiga rutiner

Vid upptakten till, eller pågående brott, agera snabbt och ring 112.

Har du sett eller hört något som kan hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda ett brott (skadegörelse, stöld, upphittad stöldgods mm) – ring 114 14

Du kan även göra en polisanmälan på webben.

OBS! Eventuella bilder/filmer på föremål/personer ska skickas till polisen och inte läggas upp på Facebook.

Är det du själv som är drabbad av brott så skicka slutligen en redogörelse till Skogalunds grannsamverkanskontakt: Boo Jonson : boo(a)jonases.se  Din information kommer att spridas till Nackas grannsamverkansområde och bidrar till förebyggande av brott i både vårt område och grannkommuner.

Sociala medier

Var sparsam med att dela och diskutera brott på sociala medier såsom Facebook. Undvik att berätta när ni är bortresta osv. Kontakta istället grannar direkt.

Safeland och appen 112

Vi rekommenderar alla i föreningen att gå med i Safeland  Björn Fihlman (bjorn.fihlman(a)hotmail.com) kan ge närmare information. Där kan du sprida info om vad som hänt till dina grannar.  Det finns även en app från SOS Alarm som du kan läsa mer om och ladda ner här.

Skogalunds Grannsamverkansgrupp:

Boo Jonson
Hammarénsvägen 47
08-716 24 35/070-648 47 11
boo(a)jonases.se

Anne Eriklin
Klyvarevägen 13
anne(a)eriklin.se

Nils Bremberg
Klyvareplan 1
08-716 40 74/070-518 55 85
nb-teknik(a)telia.com