Grannsamverkan

Grannsamverkan mot brott i Skogalund

Vid upptakten till, eller pågående brott, ring 112.

Har du sett eller hört något som kan hjälpa polisen att upptäcka, förebygga eller utreda ett brott (skadegörelse, stöld, upphittad stöldgods mm) – ring 114 14. Du kan även göra en polisanmälan på polisens hemsida

OBS! Eventuella bilder/filmer på föremål/personer ska lämnas till polisen och får inte läggas upp på sociala sidor som Facebook eller Instagram. Gäller även föreningens hemsida.

Är du drabbad av brott, skicka även en redogörelse till Skogalunds grannsamverkanskontakter: Boo Jonsson eller Nils Bremberg.

Boo Jonsson
Boo@jonases.se
mobil 070 648 47 11

Nils Bremberg
nb-teknik@telia.com
mobil 070 518 55 85

Information om till exempel skumma hantverkare eller andra misstänkta iakttagelser som kan vara av intresse kontakta gärna Grannsamverkan. Din information går även till Nackas övriga grannsamverkansområden och bidrar till förebyggande av brott i både vårt område och övriga samverkansområden i Nacka.

Samordnare mellan polisen och de olika föreningarna i Nacka kommuns områden är Brian Kylén i Saltsjö-Duvnäs. Du hittar hans rapporter för våra gemensamma områden på Saltsjö-Duvnäs hemsida för Grannsamverkan.

Safeland
Informationen från Grannsamverkan länkas även ut på Safeland. Det sköts av Björn Fihlman bjorn.fihlman@hotmail.com som kan ge närmare information.

Appen 112
Det finns även en app från SOS Alarm som du kan läsa mer om och ladda ner här

Sociala medier
Var sparsam med att dela och diskutera brott på sociala medier såsom Facebook. Undvik att berätta när ni är bortresta osv. Kontakta istället grannar direkt.

Historik
I polisens förord: Grannsamverkan innebär att vi inom polisen tillsammans med de som bor eller verkar i ett område startar Grannsamverkan. Vi lämnar sedan stöd och hjälp när det behövs. Målet är att minska brottsligheten och öka tryggheten i ett område. Grannsamverkan startade på 1970-talet i USA

I Sverige startade på regeringens initiativ en diskussion som resulterade i att under Rikspolisstyrelsen bildades en central samordningsgrupp Samverkan mot brott i avsikt att minska vardagsbrottsligheten. Verksamheten ingår numera i polisens linjeorganisation. I Sverige var polisen i Linköping 1985 först i Sverige med Grannsamverkan. I Nacka finns samverkan i dag i drygt tjugo områden.

2019-12-09 Boo Jonsson